Eerlijk & Duurzaam

Voor mens en natuur

Onze belofte

Cacaoboeren, melkboeren en vanille plukkers: Dit zijn de partners die de samen met de Maitre Chocolatier de Lindt chocolade zo bijzonder lekker maken.

Iedereen die betrokken is bij het productieproces van LINDT moet eerlijk worden behandeld. Dat is de reden waarom wij voldoen aan hoge normen op het gebied van ethiek en duurzaamheid bij de inkoop van onze grondstoffen en bij de verwerking tot hoogwaardige chocolade.

Duurzame en maatschappelijk verantwoorde activiteiten zijn een belangrijke voorwaarde voor het succes op de lange termijn van een bedrijf. Daar zijn we van overtuigd bij Lindt & Sprüngli. Daarom zetten we ons in al onze processen in voor de productie van LINDT-chocolade tot maximale kwaliteit en duurzaamheid – van de inkoop van de beste grondstoffen tot de productie en de consumptie van de onweerstaanbaar chocolade. De eerlijke behandeling van al onze partners is voor ons net zo belangrijk als de zorgvuldige omgang met het milieu en de natuurlijke hulpbronnen.

DE TOEKOMST VAN DE CACAO VEILIGSTELLEN

Cacao is ons belangrijkste ingrediënt. Het is een grote uitdaging om ervoor te zorgen dat het ook in de toekomst de allerbeste kwaliteit, in de juiste hoeveelheid voor ons beschikbaar. Een belangrijk sleutelelement is het Lindt & Sprüngli Farming-programma dat de kwaliteit van de bonen en de opbrengst van de oogst wil verbeteren. Om dit te bereiken, worden de cacaoboeren ondersteund in hun werk, bijvoorbeeld door middel van trainingen of infrastructuurprojecten. We leveren dus ook een bijdrage aan de verbetering van de werk- en leefomstandigheden van de cacaoboeren en dragen ertoe bij dat de landbouw van cacao ook in de toekomst aantrekkelijk blijft voor de boeren. Om de toekomst van de cacao veilig te stellen, werkt Lindt & Sprüngli daarom al enkele jaren samen met lokale partners in de landen van de cacao-oorsprong.

TACKLING THE CHALLENGES WITH PIONEERING PROJECTS

Tot nu toe hebben we aanzienlijk succes geboekt in Ghana, waar we een groot percentage van onze hoogwaardige cacaobonen kopen. We zetten ons in om de kwaliteit te verbeteren en de situatie van de boeren en hun gezinnen te verbeteren. De basis van ons succes is de zogenaamde traceerbaarheid van de cacao. Dat betekent dat we willen weten in welk dorp elke zak cacao die we ontvangen vandaan komt. Want alleen als we weten waar de bonen vandaan komen, kunnen we ervoor zorgen dat de cacao aan onze kwaliteitseisen voldoet. En alleen dan kunnen we lokaal helpen om de landbouwmethoden en de opbrengsten te verbeteren. We kunnen ook helpen om de sociale omstandigheden in de landbouwgebieden actief te verbeteren en kinderarbeid te voorkomen.

DUURZAME CHOCOLADEPRODUCTIE

Zodra de hoogwaardige grondstoffen bij Lindt & Sprüngli zijn aangekomen, zorgen we ervoor dat deze worden verwerkt volgens de nieuwste technologieën.

Om het productieproces zo milieuvriendelijk te maken werken we voortdurend aan het verminderen van het verbruik van energie en water. Hiervoor voeren we interne bespaarprojecten uit en nemen we ook deel aan internationale initiatieven zoals het “Carbon Disclosure Project”.
Tegelijkertijd willen we voldoen aan de hoge normen die de consument stelt aan de LINDT-chocolade. De milieuprincipes van Lindt & Sprüngli, specifieke doelen en regelmatige controles helpen ons om te voldoen aan onze eigen hoge eisen in de milieusector.

Alle medewerkers leveren een belangrijke bijdrage aan het succes van ons bedrijf. Bijvoorbeeld de LINDT Maîtres Chocolatiers: hun kritische blik, hun eersteklas smaakgevoel, hun kennis van alle finesse en verfijningen van de cacaoverwerking en van de chocolade. Hun passie wordt voelbaar in elk stuk LINDT-chocolade dat de chocoladefabriek verlaat. We bieden een aantrekkelijke werkomgeving om ervoor te zorgen dat dit ook zo blijft. We kunnen alleen topresultaten behalen op het gebied van kwaliteit als we tevreden werknemers hebben.

Het minimale orderbedrag is 350.00. Vul je bestelling aan en druk op "Bijwerken".
×